Byvanie . čo je lepšie?


Už ste niekedy premýšľali nad tým, či je rozdiel v tom, či bývate v byte alebo v dome? Ja si myslím, že je obrovský a preto som sa dnes rozhodla spísať tento článok, ktorý by vám to mohol priblížiť.

Bývanie v byte
Sú medzi nami takí, ktorí dávajú prednosť bývaniu v byte. Možno, že sa im bývanie v byte zdá lepšie a útulnejšie a celkovo praktickejšie. Ja medzi týmito ľuďmi nie som, ale zároveň aj rozumiem tomu, keď niekto preferuje byt. Tiež keď bývate v byte, máte okolo seba susedov, takže sa možno môžete s nimi aj skamarátiť a tak podobne. V určitom smere to má svoje výhody. A keď treba potrebujete pomôcť a máte hodných susedov, ktorí sú vám na blízku, tak na nich kedykoľvek môžete zazvoniť a požiadať ich o pomoc a oni vám radi vyhovejú. Na druhú stranu, čo keď susedia okolo vás nie sú práve úplne prívetiví a nechcú vám s ničím pomôcť a skôr robia v byte rozruchy, treba sú hlasní a robia takzvaný bordel?

s

No v takom prípade by asi bolo lepšie, aby ste sa presťahovali niekam, kde susedia nie sú – teda napríklad na domček, kde je to tiež krásne. A taká predstava nádherného domčeka napríklad niekde na samote pri lese je tiež lákavá a pre mňa teda zatiaľ podstatne viac. No ale možno sa to ešte časom niekedy zmení – to nikto nevie. Každopádne som tiež zažila také situácie so susedmi, keď oni robili hluk v byte, boli nepriateľskí a nebolo to jednoducho vôbec príjemné ani pre mňa. No a určite nie som jediná, kto na nepriateľských susedov niekedy narazil, možno máte aj vy vlastnú skúsenosť.

s

Bývanie v dome
Bývanie dome je celkom niečo trochu ináč. Môžete si kúpiť vlastný dom a bývať v ňom. Budete mať napríklad dom aj so záhradkou a to je lákavá predstava napríklad aj pre mňa. Mám rada sadenie kvetov, takže by ma určite potešilo, až raz v domčeku budem bývať no a dúfam, že sa mi môj sen snáď splní a verím tomu, že áno.